sâmbătă, 6 octombrie 2012

1 an si 11 luni

Azi Puficele mele fac 1 an si 11 luni. Mai avem un pic si facem doi ani..Cateva poze mai recente..

La masa

Ili cu ochelari

Mara cu aceiasi ochelari cu o secunda inainte sa ii fie smulsi de Ica

Ilinca a furat jumatea de paine si mergea cu ea pin casa, Mara o fugarea sa  prinda si ea cate-o muscatura. Era o distractie pe elee

Ne dam si noi in barcuta

Ele sunt din ce in ce mai nazdravane, mai ales Ilincina Pufarina:
- sare din patu ei in patu lu sorsa. Ele dorm singure fara mine ca asa is invatate de la doo lunite.De cand a invatat sa faca tumbe, s-a prins ca poate sa si sara. Am intrat la ele si am pus-o la locu ei si i-am zis: ia arata-mi cum sari tu in pat la Maruta? Si pac a sarit..frate se apleaca in jos si se da peste cap. Patucinele sunt puse in linie unu dupa altu lipite. Unu are salteaua mai inalta. Deci e e super flexibila. Nadia o facem.
- Imi trage perdeaua+draperia de pe sina in patut si face cucubau. Can le iau de la somnu de dupamasa mereu e perdeaua cazuta.Muncesc ca hotii de cai sa o pun la loc ca is pitica si ma dor mainile.
- E super furacioasa..Daca Mara are banana ea o termina prima pe a ei, sau o lasa jos dupa ce manca jumate si o vrea pe a Marutei. La fel cu acadeaua. Au fiecare una la fel, suge ce duge, si pac o vrea pe a sorelei. O fugare, aia urla, reuseste sa i-o ia. Orce interventie a noastra pare inutila. Dar azi titicu a luat-o pe Mara in brate, a luat bobo de la Ica si i-a dat-o. I-a zis ca nu e voie sa ii fure bobo, sa stea la colt, ca e suparat si nu mai vorbeste cu ea. A tacut subit, a asteptat. Dupa ce a plecat Mara din bratele lui s-a dus si ea repede la el in brate si a stat nemiscata. Hm, it works. Tre impuse limite..doar de noi depinde.
- Manca de sparge in ultimu timp, a luat 400gr cred in 5-6saptamani, ceea ce pt varsta ei e deja mult. Da e tot super zlaba, se vad muschii la burta. Deh e energica.Are acu 11.400.Mery are 13.200. 

In ziua cu muci le-am dat shake din suc de struguri proaspat stors, nectarina si banana. Si dupa au cerut iar bauri (struguri), au mancat la greu. Au vrut si mar dupaia. Cre ca ne-au ajutat vitaminele de a scapat Ili repede de muci.
A avut acum cateva zile Ilinca muci lichizi, da rau frate. I-am aspirat, pus vibrocil, facut si aerosoli cu acc, si dupa somnu de pranz deja erau sesizabil mai putini. Am facut aerosoli si aspirare si dupamasa, era bataie pe cine tine masca pe fata si cui sa ii trag mucii cu demucificatoru (?!). Ei bine a doua zi..nu mai curgea. Mai are acu muci depresivi, da nu curg, nu e infundata. Doamne ajuta!!!
- Maruta vorbeste, face deja unele propozitii de exemplu: Nenea pau lihtu (nenea repara liftu), a pecat mima (a plecat masina), cochii au ticat ata (copii au stricat roata), Nu Ica , tai ! (Nu Ilinca staai!). Si in general cam bombane mereu ceva. Mai zice si cacau. Adica orce cu ciocolata, prajitura. Asa ca le-am facut un chec cu cacau si chocolate chips asa cativa. Mare mare succes.


Docamdata Icuta nu zice decat chestii monosilabice: la gri=ghi, neagra=neana, ba=banana..ma=mar, si tot la fel. Am mai observat ca se ia dupa sorela la vorbit, zice dupa ea cum si ce poate. Sa ne bucuram deci ca nu ne turuie amandoua..sa vad ce ma asteapta can isi dau drumu, imi iau dopuri de urechi.
- Mara e buna si intelegatoare, e blanduta si ce sa mai e copilu ideal. Daca aveam doar un singur beib si era ca ea cre ca ma plictiseam. Noroc cu Icutza.
- a inceput si Mery sa fie posesiva..deh dc sorela totu ii fura. Era deunazi intr-o casuta in parc si dadu un copil sa intre. Mara mea tipa tare: nu titza nuuu! (Nu ,fetita, nuu!). Avea si o bila verde si se plimba cu ea prin parc tipand Nu la orce copil care ar fi avut macar intentia sa se uite la ea.


Le plac maxim motoretele alea de plastic, cum prind in parc se dau. Cand au fost prietenii nostrii Rares si Codrin plecati la mare doo sapt le-am avut si noi si au succes. Cre ca asta va fi cadoul de doi ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire