luni, 9 iulie 2012

Puficele prima oara la strand

Pentru ca azi au anuntat astia cod portocaliu de canicula cu 37gr la umbra am zis gata, merg undeva sa stau numa in apa sa nu ma mai coclesc in casa pana la 7 seara cand reuseam sa iesim. 


Am ajuns acolo, si am avut noroc nu era (atat) de aglomerat, pus proapele la umbra departe de apa pe iarba. Si bine am facut ca am stat departe de apa..ca macar nu o vedeau sa se duca direct:))) Atata de racoare si bine mi s-a parut, ceva incredibil. Asfaltu asta inmagazineaza atata caldura. Ne-am dezbracat cu totii, echiparam Puficele cu costumele de baie si hai la piscinica de bebelusi. Am umflat si colaceii. 


Aaaa...cata distractie a urmat nici nu puteam sa imi imaginez. Zic de Maruta. Care odata vazuta in apa, a stat nitel in picioare, dupa s-a lasat pe colac in fata si plutea in chilluire. S-a prins ea ca poa sa atinga cu picioarele si sa se si arunce cand in fata, cand in spate! Apa le venea undeva pan la fundulet, deci foarte mica, si caldaaa rau de tot. Pe tati nu am apucat sa il cremui saracu..si acasa era de un rosu aramiu si il si durea. Si eu eram bronzata spre negru (?!) si eu m-am dat cu crema. Deh daca am stat numa in apa..


Ilincina e mai fricuasa. Statea in colac da batz pe picioare nu se lasa in plutire ca sorela. Am mai luat-o eu sa o plimb da se agata de mine, nu reusea sa se relaxeze. In rest s-a mai obisnuit cu apa si cand vedea vreo mingie se ducea dupa ea in picioare cu colacu de mijloc.


Staturam ceva in apa si am zis hai sa mai si iesim.. De soare nu de alceva, ca apa era caldaa-ca o supa de pui cand esti racit, cam asa :)


Vai, ce tragedie tragica a inceput. Mai ales la Maruta Pestisoruta, care se arcuia, se tragea ca ea vrea in APAAAA APAAAA! Si Ili a plans da a fost mai rezon. Cat timp am stat pe la patura Mara tot arata cu degetu si urlaaa urlaaa ca ea vrea la apa. A baut Ili un Tedi si Mara nu a vrut, se stie ea vroia doar o chestie. Am mers iar la apa. De data asta am luat-o pe Mara cu mine in bazinu de oameni mari. Mama ce distractie si acolo! o trageam dupa mine, o ridicam in sus si ma faceam ca o arunc inapoi, se prapadea de ras! De mult nu am mai vazut-o razand atat, era asa de fericitaaa! 

Am fost si cu Mica in apa mare, binenteles ca se agatase de mine ca o maimutza, o mai lasam si o tineam de colac, da statea rigida si vroia la mine. Insa s-a distrat si ea maxim cand o ridicam in sus si o aruncam in apa:)

Alta distractie a fost cand le puneam pe margine si se aruncau la mine in brate! 


Alta iesire din apa, alta tragedie. Dar de data asta o tanti parcata cu patura langa noi le-a dat saratele. Si se pare ca atata inot si balaciala face foame domne, ca s-au apucat sa mance. Am scos si eu cutia cu bucatele de pepene galben deacasa si baga Maruta mea maxim. 
Dupa le-am luat si gheghe (inghetata). Fericire maxima domneee, Ilinca manca marginile iar Mara manca inghetata. Zici ca sunt gemene.


A mai urmat o bagare in apa, de data asta le-am dus pe amandoo in bazinu mare, eu cu Maimulinka si dady cu Marutica Pestisorica. Iar in pauza au fost cuminti, stat pe patura, jucat cu jeakarii de acasa, cules frunze, papat piept de pui si painica - ca deh le-am luat si lor.


Am ajuns acasa rupti cu toti-da mai ales ele si le-am depus la nani pe la un 15.30,in conditiile in care ora lor normala e cam 14. I-am si zis lu Pufi sa vezi ca astea dorm pan la 19. Pe la 4si am reusit si eu sa adorm, si bine am facut, ca m-a cam batut in cap soarele. Am dormit ca mortii aia si daca nu ma scula pufi la 19.15 - cine stie cand ma sculam?! 

Am intrat amandoi la ele si evident rupeau patuturile de somn! Era o cadura la ele mama, mama!



A fost o zi MINUNATA! si e alta treaba sa stai in apa toata ziua, nu simti frate calduroiu asta oribil. M-am bucurat de fericirea lor si asta e tot ce conteaza. Poze din pacate nu am , ca la apa trebea fiecare sa aiba grija de pufa lui..Am doar doo pe telefon cu ele in costum de baie pe patura. Deabia asteptez sa mai mergem!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire