sâmbătă, 4 august 2012

Pe aici prin parcuri si prin viata noastra

Sunt fericita sa anunt ca Mara mea face progrese..incepe sa zica si ea una alta, repeta chestii chiar daca nu ii ies corect. Azi in parc am vazut ponei. Cau-n sus Cau-n jos:))) Au fost fascinate de caluti. Ilinca chiar incerca sa intre la ei si tot lua de jos paie sa le dea papa.


Am intrebat-o pe Mara cati cai sunt? Au raspuns toti copii din jur evident ca sunt doi:)) dupa a zis si ea: dou! 


Ilincina am impresia ca stie si ea sa zica da nu vrea muschii ei. Adica domne nu la comanda, ci CAND VREAU IO DAAA? :)


Schimbam parculetele zilnic ca ma plictisesc eu..Carutu ala devine din ce in ce mai greu de manuit, ca ele sunt grele, mai e si gianta. of. Deabia astept sa scapam sa mearga si ele mai mult de mana. Ca e ok pana la parcu de langa casa, da Ilinca odata vine si imi inconjoara picioarele-mai mergi daca poti. Si cand sunt singura cu ele pac tre sa o iau in brate. Mara e cuminte si ascultatoare si ii place mult de manuta.  Azi in parc desi eram cu tati, am mers cu ele de mana ca el impingea carutu si Ilinca a facut figura ei obisnuita ca vrea in brate. Am pus-o in carut. A inceput cu maraiala, facuse si spume la gura si haulea asa. Ispre binenteles, de oftica :) In secunda in care am bagat-o pe Mery a tacut. Ca sa fie lucrurile cinstite domne nu asa.


Manca mult ratele astea in ultimu timp,  sparg! pai dupa fiecare masa de pranz le dau pepene galben. Se zice pepe. Amandoua zic. Sau le dau intr-un castronel taiat bucatele si dimi. Ilinca se duce tacticos la sertaru de lingurite si ia una. Asa de figuri. Ca nu poa sa ia pepe cu lingurita..Si manca amandoua. Dupa ce mai raman putine bucatele mica se decide ca sa ia ea tot castronu nu cumva sa mai mance si Mara. E hrapareata rau de tot. Orce are Mara in mana, tre sa aiba ea imediat. Da imediat se duce si ii trage din mana. Aia se suceste, maraie, incearca sa fuga.Ii si zice: du-de Icaa dude! (adica da-te Ilinca, da-te) si o impinge. Ii mai da na-na. Pe Ilincina Aprigina nimic nu o opreste insa. A dezvoltat si tactici-ii da altceva si uneori ii si merge.


Pentru maine le-am facut ficatei asa inabusiti. Le dau cu piure cred. Azi am avut mamaliga. Pe care o adora:)  


Azi la lidl cu ele a fost ok m-au surprins cat de cuminti au fost. Se mai si radeau una la alta de se uita tot magazinu la ele. Azi le-am ingemenit - au avut si ele hainute la fel ca am primit doo rochite de la tataie.                                                                                                           La casa am iesit eu cu ele si asteptam si toti ochii erau pe ele. Plezneam de mandrie, da? 


Deabia astept sa deschida pe asta de la morarilor. Azi am trecut peacolo si erau caruturile, era parcarea gata, era si semnu mare pus, puneau produse inauntru. Cool! sa vezi ca pan pe 15 deschide. Asa am si eu iaurt, lapte, unt..chestii ieftine si aproape. Si suc cu pau, si sunculita, turta dulce.Si suc pt mami :)


N-am mai putut sa mergem nicaieri la loc de joaca..era un balaur de suare maxim negativ si foarte cald. Asa ca am venit acasa unde ne-am luptat sa dezghetam frigideru. BIne, noi nu ele. Ele doar misunau si stateau fix in drumu nostru. Ma si mir ca nu am avut hahaiala la nani, ca nu se auzea nimic. Au picat late domne. De la ce nu stu, ca la noo si s-au sculat si activitati au avut prin casa.
***
Ieri in parc am fost cu mum. A prins Ilinca o masinuta dinala de calarit si mers cu picioarele. Mama ce fericire pe ea. Ca stie sa dea din picioare si merge si in fata si in spate. Noroc ca stapanu nu era interesat de ea. La un moment dat mum vede ca vrea si alt copil si o ia pe Ilinca. Aia binenteles ca protesteaza, cum numai ea stie cu urlete.Am luat-o in brate tot la masina se tragea sa vina. Pan la urma baietelu s-a dat jos. Ii zic la ureche: du-te repede sa te urci pe masina! pac a sarit si s-a dus fericita sa se dea:))   


Poate dupa 15aug mai reusim sa mergem la tara. Si atunci chiar ca stau mai mult, cateva zile. Sa alerge si ele fericite, sa aiba activitati. Cheltuiesc si mai putin pampersi, ca le tiu numa la kiloti sau cu fundu gol. Oh ce bine ar fi sa scapam. Da Mica inca nu e pregatita. ea face orcum orunde si nu ii pasa dc e uda..Macar aduce carpa sa stearga.           
Mara cam zice inainte. Da cand o intrebi vrei la olita? da din cap. Asta seara zicea caca, punea mana se cracana. Ma uit, nimic. Dupa am descoperit ca facuse. UF! trebea sa fiu pe faza sa ii scot aia si sa stau eu cu ea lg olita. Rabdare, rabdare, rabdare..          


No cam atata, is cam chiuara de somn. Sper sa nu dea trezirea mai devreme de noo.                                                                                                                                                   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire