sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Avem DOI ANI+descriere pe larg iesire afara singura de mana cu ele

Puficele au facut doi ani!!! 

A trecut vremea..asa repede. A fost cel mai frumos concediu din viata mea: lung, plin de evenimente, sculat tarziu, iubire maxima..ce mai - o minunatie.

De luni gata: incep serviciul. Dar sa revenim la ziua lor.

Am avut invitati familia, pregatit pizza, placinta cu mere si doo torturi. Pufele au primit hainute, unele lafelistice si jucarele. Au fost tare incantate dimi cand am intrat la ele le-am cantat la multi ani! iar cand s-au sculat din somnu de dupamasa (da au dormit de data asta) le unflasem multe baloane in sufragerie, si au sarit pe ele!

Le-am imbracat si pe ele elegant, cu rochitze roz si pantofi, ca o data facem doi ani! A venit Andra verisoara lor, si s-a incins o veselie vesela, fugareala, jucarinizare..A fost tare frumos.

Alte noutati..sa ne gandim:
- au zile multe in care nu mai dorm la pranz, mai ales daca dimi nu ies afara. Scot cearceafurile, asta binenteles dupa ce arunca ursu, uaia, perna, patura in afara.
- sar una la alta in pat si se incing la juaca. Le auzim cum vorbesc una cu alta
- Mara zice chestii din ce in ce mai des, de remarcat e de exemplu maghen=galben :) nu stu cum le zice si le asociaza. Stateam cu ele in pat ca am dormit odata cu ele si o vad cum se uita sus pe dulap, zice: osu, abatu, maghen..Asa m-am prins io ca de fapt maghen este galben. Io tot repet sa zica corect, dar nu vrea :)
- Ica se ia dupa Mara la vorbit.Daca sorsa zice pepa la perna evident si ea tot la fel zice. 
- Il taraie pe bebe dupa ea mereu. E o pusica roz care vorbeste daca apasa pe piept. La nani e obligatoriu sa fie si bebe. Usu, oia sunt optionale, da tre sa fie domne bebe. Il pupa, ii face me me. Adica mai mai. Mara zice mey mey, Ica zice doar me me

Azi am iesit cu ele singura afara. A lucrat Pufescu si imi era mila de ele ca tot era o geana de soare sa stea iara in casa. Le-am tinut discurs ca suntem singure si tre sa ma asculte. Toate bune si frumoase, au fost cuminti, mers de mana superb pana la parcu cu mocheta unde s-au jucat. Au gasit o fetita mai mare care avea saratele si se abonasera la cersit. Aia se distra maxim vazand cum infuleca ale mele. Care isi indesau fetzele si cereau incontinuu.

Am decis sa o mai lasam pe fetita cu cateva saratele in punga si am zis hai sa parasim incinta, sa merem la plimbare. Mers de mana exemplar, cu cules de frunze pana la Dona la farmacie.Acolo suint niste trepte si o rampa de carute. Ei, pe asta s-au tot urcat, coborat, sarit de ma plictisisem. A, mai veneau la mine sa le dau tutzi (turta dulce). Prinzand curaj ce mi-am zis..hai sa mergem si la parcu din spatele lu sherifs dupa intersectie. Daca stiam ce urma ma intorceam acasa. 

Luat de mana, mers frumos pana acolo, cules frunze..distractie. In parculete erau putini copii si o trici. Ili s-a dus spre ea, un semn am facut din cap ca nu si a renuntat. Si bine am facut, ca fetita stapana era cam posesiva si iesea urat. Mara se catzara pe niste sarme alpinistice spre topogan, Ili incerca fix in acelasi timp sa se urce pe casuta..De pe masa pe acoperis. Ma treceau incet incet sudorile. Am zis hai fetele mergem asa nitel spre casa, mancam ciorba de curcan, facem mamaliga. Nici idea de mamaliga-una din preferatele Marutei nu a facut-o sa vrea. Ea vroia in celalalt parc, de langa, care are nisip si unu din topogane destul de alpinistice si cu gauri. In timp ce Mara tragea de mine si se lipise de gard ca ea vrea a cochii Ilinca se culcase pe jos si statea nemiscata :D

Luat si Ilincina de pe jos, in brate si Mery de mana. Ajuns in parc, Ili vede pisica cea cool. E un motan bestial, alb cu negru care e bland si se pufeaza, se joaca cu catzeii si trage la copii. Si toti il smotroce. Nu stu ce o fi in capu lui, normal nu e. Ili fugarea pisica, in timp ce Mery dorea sa se catzere, da ati ghicit fix pe topo alpinistic si cu multe gauri.  O culeg repede pe Ilinca si o duc langa sorsa. Bucurie mare vede topoganu, acu amandoo vor sa se urce. 

Miros cu radaru personal. Caca. Mara facuse. Mai miros alceva. Mult mai puternic. Era pe talpa Icutei. Calcase in unul. Fix in unica data can nu am la mine servetele umede. Uf. Il sterg pe cat pot cu un uscat. Mirosea de intepeneai.Normal ca dupa ce am reusit sa le zmulg dupa topo alpinistic le-am luat in matze. (brate asa zice Mara). Pe amandoua. Yeah, sunt puternica. Matracucile mele fericite nevoie mare, si-au pus fiecare capu pe un umar si sugeau fingeru. Bag viteza fericita ca nu se bat. Ah..a durat nitel linistea si incep frasuiala - care sa stea la mine in brate. Ca vor doar una la mine nu amandoua. Deja nu imi mai simteam mainile. Mai merg nitel si le pun pe jos. Mica urla si ma ia de picior. 

Mai le tarai nitel, ma apropii de semafor, o iau pe Mica in brate si pe Mery o tarai de mana ce sa fac. 

Apuc sa traversez, las pitica pe jos ca bratu imi cadea..Mergem nitel cu cel putin o geamana urland. (ce naibii, sa ma aud si eu gandind? orcum ii aud pe aialanti gandind chestii de genu: saraca, ce greu e, amarata..nu o ajuta nimeni). O babeta se apuca sa ma intrebe: daca sunt din zona. Mara o luase in fatza pe trotuar, Ica urla de picior. Ii zic: ziceti doamna repede ca sunt cu doi. Mai e bijuteria vizavi? Io da este, mergeti. Trag o injuratura in gand. Una grava.

Urlu: Mara STOP! O iau iar pe pitica doispekilista (13 cu haine si adidasi) si o prind pe Mara de o aripa.  Intram pe strada mea, vine o masina din spate, una din fatza, le trag pe niste scari si ma asez ca nu mai puteam. O..ica se suie pe mine, Mara ma trage ca sa mergem.

Mai merem nitel, reusind cu ele amadoo in brate. Ajung la parcarea de langa blocu meu, mai erau cam 30m. Vecina de jos - a batrana era cu micu si marele ei nepot jos: ma vede cu ele in brate si scuate urmatoarea: Ei..daca le-ai invatat in brate..? 

Nervoasa maxim zic..ei doamna le-am invatat, da vine cea mica si o mai iau, ce sa fac? Acu sunt amandoua obosite. (Tuta nabii! adaugand in gand). 

Se vede usa blocului, profit de faptu ca nu se vad masini. Las mica din brate si o iau la fuga zicand: haideti fetele, repede.Urlau si fugeau dupa mine. Teroristele ma ajung. Ma asez iar pe scari. Zici ca sunt pe munte. Ili ma catzara. Mara culege frunze. 
AM AJUNS ACASA. 

Naduseala maxima. 

In rest e usor cu gemeni. 

1 comentarii:

Anonymous andrei a spus...

Ca si in orice domeniu trebuie sa fi atent de unde cumperi si ce cumperi mai ales cand e vorba de copilul tau

20 august 2013 la 00:09  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire