duminică, 20 ianuarie 2013

Povesti noi din gemenie

Ce prostii mai fac Puficele..

* azi am fost cu ele la distractie la un loc de joaca interior; fuarte tare pentru ele, erau fericite maxim, s-au catarat pe tot, dat pe topogan, aterizat in bile,dat pe caluti, leagan, uta. Mai ales Ilinca era in priza totala.. Nu stu cum nu au obosit rau. Mara la final era destul de maraita,ziceam hai sa vezi ce dorm astea duse..

Fiind rupte (asa credeam eu..) le-am pus frumos, invelit. Mara zicea: "stau cu boi mami, stau!" Langa ele m-am asezat sa zic poveste. Incep eu citesc ce citesc, la care Mara imi zice: Plec! sa plec? zic eu uimita? Da! sa nu mai stsu cu voi? Nu, plec! Bine pa! ma ridic usurata, imi fac pa cu mana. Ma uit pe gaura cheii. Matracucas pufadoras s-au ridicat din patucin si a inceput distractia distractiva. Deci hahalerele deabia asteptau sa le las in pace sa poa sa se destrebele ele. Asta insemnand: jucariile pufate in toata camera, tras paturile in mijlocu casii, catzarat pe comoda, tras perdeaua. Deacu nu mai trag perdeaua de pe galerie ca a pus Pufi scoci. Cardasie gemenistica maxima deci.

Alte purcelizme
* Ma aude Maruta odata cum ii zic Pufescului: Du-te-n padure! si acu ii zice ea Ilincinei: dute in padue Ica, du-te! 

* sau le aud cum se cearta: a cot, acum teci Ica! Ica nu cumite!Acum, nana! O intreb: sa o punem pe Ilinca la colt? nu e cuminte? si zice fericita: Daaa, cot Ica!

* cum iesim afara (eu cu ele + tati) Ica cere in brate, bate bate. Ma calare de zici ce-i asta..Cu mamaie sau tati nu face asa ceva

Mica incepe sa semene din ce in ce mai mult cu sorela, zicea si mamaie ca tre sa se uite bine, ca de cand a facut falci e destul de greu. Lucru care mi se intampla si mie, azi aveau mutre super lafelistice. La locu de joaca ne intreaba una: cum le deosebiti :)) hehe

* se fugare una pe alta, Ili face ca leul la sorsa si aia se sperie si isi pune mainile pe ochi, zice nu nuu, Ilinca continua evident activitatea tocma pentru ca vede ca o enerveaza pe Mara.


*Ca de obicei manca de sparg, eu una le pun in farfurie si baga singure, mamaie si tati le dau in gura, da ele tot isi iau cucutite.Cer mancare la greu dupamasa pocae, manana, cocotata (dinasta mai putin spre deloc sa nu se impufeze Mara).
* cand ma vad ca tai ceva prin bucatarie isi iau tacticos scaunelele se urca si ma ajuta cica-le dau eu sa puie bucatile de pe fund in castron, mare fericire pe ele ca se simt implicate.

* Mara nu mai suge fingeru! nu stu daca am mai povestit, sper sa nu ma repet ca ramolitii :) Ii tot ziceam acu 2 luni esti mare, face degetu buba, uite ce rosu e, pupa-l pe saracu finger, il pupa de mama focului si nu mai suge! Vicioasa de Ilincina insa nu renunta. E de coma Mara cand o vede ii zice: scoate dedetu, nu uge! Ica ai buba! nuu! nu uge! si i-l trage din gura si i-l pupa! 

* le dau cu crema dupa baie uneori..sa vedeti cum se intind ca divele la masaj (Mara zice manaj :D ) le place maxim. Mara zice manaj pace pace!

* Le-am pus sa asculte un cantec cu 5 little monkeys jumping on the bed, si acu Mara zice monkey si stie ca inseamna mutza, si ca a facut buba la cap :) 
Seara le mai cant cuculeana lugojana si tot Mara lalaie dupa mine cucucuuu lalalaa si tot asa de imi vine sa lesin de ras. La o vreme Ilinca nu mai vroia poete seara, imi punea mana la gura, pe ochelari, ma umplea de nervi si scapam destul de repede..

 La serviciu m-am obisnuit repede si cu bunele si cu relele si fac fata, imi place. Sincer imi place sa am o activitate non related to twins. Simteam ca m-am tutificat in 2 ani astia, dar se pare ca m-am subestimat, am facut fata mult mai bine decat ma asteptam dpdv adaptare si invatat. Cel mai rau e cu distanta, da imi iau carte pe drum, citesc, ascult radio, si trece ora aia pan la urma. A fost tare frumos concediu asta de crescut copiii, eu nu am simtit asa greul. Sau poate am uitat. A fost si greu dar pentru ca e pentru puii tai vezi partea frumoasa. As mai face asta o data sau de mai multe ori daca ar fi conditiile logistice si cascavalistice.

Saptamana asta ne vine patul de copii mari. Am luat suprapuse, dinalea care se trag ca sertarul. Deabia astepteeez! Iar vom muta dulapoiu mare de dormitor in alta latura, sa fie ferit patu in coltul fara giam si usa.

Sper sa revin cu noi postari ca zic din ce in ce mai multe prostii pufele mele si am ce povesti. Kiss !


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire