sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Back to work si multe altele

Soo..nu am mai scris de mul. Hai sa facem deci un mic update din pufarie!

- am facut doo saptamani de cand m-am intors la serviciu. Imi place, oamenii sunt ok, sunt tineri, atmosfera e vesela si comunicativa. Am si laptop :)
- pufuaicele au inceput de vro sapt sa sara din patucinuri si sa se joace pe JOS. VIneri cica adormisera intr-un final pe covor, una pe o paturica una pe o uaie, fiecare incaltata cu cate un papuc din aceiasi pereche
- vine mama lu pufi si sta cu ele, le face mancare, o asculta, iese cu ele cu carutu sau de mana. Mara mai are tentative sa o ia de mana la plimbare da ii zice de fiecare data ca nu se poate,ce facem cu Ilinca vrei sa vina sa o ia tiganu? si uita :) 
- ieri am avut petrecere in ursulime la un super loc de joaca..Au beut suc din pahar singure, au mancat de pe la tuata lumea..Ili se juca la piscina cu bile aruncandu-se artistic si tragand cate-o chiuitura inainte. S-au dat cu masinute, au facut poze, au tupait in trambulina, ce mai o super distractie. 

Si au bagat si tort=cacau cacau :)) Isi adusesera cucutite (asa zice Mara la lingurite) si se serveau si ele..

Acu sa va povestesc de ziua de azi. Happy sambata la naiba.


Ma uit pe gaura cheii in pufarie. Hahalerele mici erau evident pe jos, se plimbau, se catarau pe canapea. Haide deci trebuie facut lapticu si incepute activitatile: luat, dat lapte, schimbat. Maruta era uda si a trebuit sa o schimb cu totu. Pufi inca dormita ca deh, el e obosit. Uf. Am facut totu singura.
Au mai cerut supliment de lapte.
Trebuia sa plece pufi la serviciu in jur de 11si asa ca am decis sa plec si eu cu ele cu carutu. 
Ili a inceput cu o mega criza de plans inca din casa, ea nu vrea caciula, nu vrea fular, nu geaca. Am zis (prost) ca se potoleste ea cand da cu nasu de aer. As,de unde frate: a urlat pana in parc incontinuu. Si numai eu am parte de asa ceva. Cu mamaie sau tati e cuminte, nu tipa nu crize, nu vrea in brate. O fi modul ei de a protesta ca m-am intors la serviciu dupa doi ani in care am stat cu ele mereu. Ilincino-asta e tre sa ma intorc nu am ce face, asa ca deal with it, viata e greu vorba cantecului. Treaba e ca seara cand ajung-in jur de 7 e mare veselie pe capu lor. Nici nu am de facut chestii cu ele gen schimbat/hranit. Doar sa ne iubim, sa ne jucam..Ma nou fac pe calul, Ili se urca pe mine si Mara protesteaza. Joi amandoo incercau sa ma catzere fiecare pe cate o parte. Acu pricep de ce am avut vineri junghi in spinare.

In parc - era vro 11 si a stat in brate, a supt fingeru si s-a mai linistit.. Deja nu mai puteam de capu creerilor si am decis gata, mergem acasa ca nu mai e de stat. Imi era si mila de biata Maria Bucuria ca ea se juca frumos, dadea camionu pe roata,apoi pe topogan, in casuta cu copiii..Ce mai e copilu ideal. Cum zicea cineva ieri-tot o gemenista: Ili e numai inima si rahat :)) Zvac-in-curova mica ce e..Evident a plans tot drumu spre casa, dar deja ma relaxasem, puii mei nu aveam ce sa ii fac. Acas cum am ajuns in fata blocului s-a calmat,a urcat frumos pe scari si in lift.

Mai nou nu mai manca in scaune de masa domne..ci la masa de uameni umani ..isi iau lingurite, baga si ele acolo in mancare. Iese ceva mai multa mizerie da asta e tre sa invete.Am impresia ca mamaie nu le lasa sa mance si singure fiind asa stresata cu facutu curat...Dar invata ele.

Sa revenim la minunata zi de azi sta-mi-ar in cap ca mai bine fugiam in lume sau la serviciu. Au mancat si imi da mie pin cap idea sa desfac canapeaua in dormitor, sa pufez patu frumos ca poate dorm si ele la pranz nemaifiind ocupate sa sara parleazu. Le--am zis domne asa dorm copii mari in pat dinasta. S-au pus acolo, invelit frumos si cand sa plec nuuu mami mami..adica sa stau si eu cu ele. Am stat nitel pana intepenisem da ele au inceput sa se joace, sa ma calare. Nu era chip. Am plecat,usa inchisa s-au pus pe urlat. Mi-am luat gandul ca vor adormi. Dupamasa a fost un mega chin. Calarit Ili non stop, Mara mai vroia si ea atentie..Mai trageam un ochi pe laptop, cum mi se catara in brate Mica. Da nu se suie sa stea sa zicem..noo,ea se suie pe picioarele mele IN PICIOARE,sa o tiu de manute si ea sa faca echilibristica.

Orice pedeapsa, sau ton ridicat e inutil. Daca lu titicu ii merge cu pedepse,cu usa inchisa ..ei bine la mine NU frate nu! Urla la use, se agata de mine. Mai dadeam drumu la sene, mai ne jucam, mai veneam la ele sa ma catzere. Si dl tati a venit pe la 7 cand imi venea deja sa murez de nervi si obo. Facut bae mai devreme, dinaia cu ratze si apa in cada si cu galetuse. E o distractiune frate.Acolo le-am vazut si eu binedispuse ca in rest numa cu fundu-n sus. 

Le punem la nani dupa lapte, invelit pupic si plecam. Trec 3 sec urla Mery. Intru speriata pt ca this never happens. In picere la gard aratand spre canapeaua desfacuta: Acoo,acoo cochiii mari! cica deci ea vrea sa doarma acolo ca copiii mari!!!! Incercam sa o convingem ea nu si nu-ca vrea ca copiii mari in patu ala. Punem nebunachis mare cu ursu,uaia, pepa si patura acolo. Dau sa plec: mami mami! Ica! adicsa sa stau si eu acolo si sa o punem pe Ilinca. Mica era cuminte deja sugea fingeru in patut. Zic bine o punem si pe ica dormiti amandoo..Asa s-a linistit.

Am intrat la ele: dormeau ca doua ingerine, cam in aceiasi pozitie in patul de copii mari. Deci s-a produs schimbarea. Sa vedem acum cum facem cu patu-tre dat cel albastru vecinului de la parter..si cel de la ikea sa il vindem. Sper.


A, si aseara intru la ele pe la 23. Mara era in pat la Ilinca - dormeau amandoua inghesuite acolo dar fericite. Tati zice: astea se iubesc,maaa!

Tre sa gasim si o solutie cu patu lor, canapeaua aia e depresiva rau, e de burete, e joasa, mi-e sa nu le fie frig. As fi vrut eu paturi dinalea care se trag gen sertar dar din pacate nu avem cum dpdv cascavalistic. Sa vedem, tre sa existe o solutie doar ca nu o vad io acum. It will come to me.

Aznuapte am visat o trotineta mica cu Mickey. Era 25 lei si i-o luasem Marutei, ca Ili are trici. Oare asta o exista? era tare draguta. Cred ca am visat insa pretu :)

Maine e si pufescu acasa..sper sa nu mai fie o zi urlacioasa ca merg la serviciu de maine si eventual si dorm acolo. Pe jos, gasesc eu cum :)

POate bagam si noi alt parc mai lung asa, ca poate lesina si adorm si ele la pranz.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire