joi, 2 mai 2013

Aprilie-Pufice la OLITA


So, de cand operatiunea olita e in functiune, matracucili se scuala la 6-7 de suntem cu ochii carpiti amandoi. Uneori se scuala inainte sa imi sune ciasu de serviciu.OOOF

Luna aprilie o numim luna olitei: sau lita cum zice Ilincina. Ea a fost prima care a prins idea. Zice caca maaae caca maeee, se aseaza si imediat face. Afara observ ca se tine si nu isi da drumu, face acasa siumple uala.

Mara a inceput dupa sorsa la vreo sapt; doo zile ii explicam in pat cu lacrimi in ochi ca e fata mare si ca deacu tre si ea sa se tie si sa astepte pana la olita.Apoi a inceput sa ceara. SI facea ! le dam premiu cate ceva bun, si Mara face cate un cisi mic si zice: uite mami pipi mic, pemiuuu pemiuu! dam cate o bobo mica sau o capsunica.Si ii dau ei si cere si pentru sorela: si Ica mami? si nah tre sa ii dau si ei.
Au deja preferinte la haine domne..ochita, futita..Azi am imbracat-o repede pe Ica cu o fusta si Mara era deja afara cu tati cu pantaloni si a vazut-o pe sorsa si zice viaaau si eu! si dupa decide ca de fapt pantalonii ei sunt fusta: Si Ama are futitaaa!

De cateva zile Ilincina are fitze domne: cere imediat in brate afara:batze batze mamiii! S-a facut destul de greuta si ma dor mainile..Nici nu vrea in cap, ca acolo e usor. nooo in brate. A facut asa zilele astea si cu mamae si cu munica. La Mamaie nu i-a mers ca a  amenintat-o ca o da la niste mosi de stateau pe o banca,si s-a speriat si mergea dupa regulamentar. Cu tati azi la fel incepuse la intors, ca a iesit singur cu ele. Da a zis ca o lasa acolo si cand s-a prins ca e serioasa treaba a fugit dupa ei.

Cer amandoua mancare non stop aproape, si tre sa ai provizii frate. Micu dejun sa fie consistent si mare ca sa le ajunga si la pranz food deja pregatit.

Le-am dat intr-o zi paste cu ciuperci si sos de rosii: asa frumos au mancat, in liniste sugeau din ele acolo :) si apoi can se mai ogoisera cautau spaghetele lungi si pe cele scurte si ziceau ca e mama cu puiu.

De maine am liber si eu pana luni. Deja simt greul mai mult..de cand cu sculatul. Am prins pe 1 mai camera lor ca se sculasera pe la 15 si m-am incuiat,le-am lasat pe capu lu titicu si eu m-am patucinizat pan la vreo 19, a fost incredibil. Nah, mai recuperai si eu.

In ziua aia le-am zis domne, va anunt ca azi dormiti singure,mami nu poa sa stea cu voi ca are treaba. Zicea Mara-tati sta. Nuu, tati e la piata vine mai tarziu. Si le pusei, au vrut ele pe patu de jos,luat penele si patula si s-au asezat una la un cap una la celalalt si am iesit (incredibil!), inchis usa si dus la trebile mele.

Au adormit..nu ne venea sa credem. Sa vedem maine daca imi mai merge smecheria; ca de rupte sunt dupa parc si sculatu ala devreme ca muncitorii frate. Am pus folie de aluminiu la ele pe geamuri poate poate mai prindem si noi macar pan la 7juma. Zicea Mara dupa mine cand ii ziceam ca uite sunteti rupte de oboseala: e Ama lupta! Vorbeste si repeta tot si face si conexiuni de ramai paf. E incredibila evolutia lor..Si cand ma gandesc ca acum 2 ani si 6 luni nu existau! Poate fi minune mai mare? Pai cum sa nu merite tot greul.

Mi-as dori sa avem bani dar nu pentru noi,ci sa le pot da mancare sanatoasa, jucarii pentru dezvoltare, carticele de lipit sau de citit..Of as vrea sa le pot duce la munte, la mare..Asa frumos a fost intr-o zi cand am fost in parc si le-am lasat sa zburde pe tapsan.Erau atat de dulci cum culegeau flori, faceau buchetel sau urmareau gandaceii rosii!

Mi-ar placea sa mergem cu ele la cort la munte, undeva frumos, pe langa o apa, cu delusoare si campie cu iarba mare si margarete pana la genunchi. Cred ca ar fi asa aventuros pentru ele sa doarma in casuta, sa culeaga de toate, sa zburde pe afara. Natura pare sa fie ceva fascinant pentru ele. Si ce mai incolo si incoace,ca este valabil si pentru mine, e parte din sufletul meu si cum stam atata intre 4 pereti in fata unui ecran ce ne suge existenta..ce poate fi mai frumos decat sa iesi din cort pe iarba, sa simti mirosul diminetii si sa vezi rasaritul? 
Parca simt muntele acum si ma cheama. Incerc sa nu ma trezesc din vis pentru ca realitatea nu e cea mai buna acum. Mai evadez si eu.

Pentru mine fericirea acum este sa pot fi cu ei, cu Pufele si cu tati: sa vedem locuri noi,sa schimbam parcurile in fiecare zi, sa facem o prajitura impreuna,sa vorbim si sa radem. Poate am imbatranit sau poate asta e mersul lucrurilor: oricare ar fi situatia ea se va schimba.

Iata-ne la inceput de vara,o vara care a venit undeva prin 20 aprilie. I wonder cum ar fi sa nu muncesc toata vara si sa am bani enorm de multi ca sa haladui cu Pufi si Puficele pe unde pun degetu pe harta ? Cum ar fi sa mergem cu cortul la Vama Veche? sau pe la Zarnesti la Craita - locul in care a inceput povestea puficelor? sau pe Transfagarasan? Sau la mamaie vreo cateva zile sa culeaga rosia din gradina sa mance asa?

Ok am visat destul. Draga blogule cam asta e cu pufele in prezent.Stiu ca nu am mai scris de mult,dar timpul meu de seara s-a tot redus la vro ora..ca deh se culca mai tarziu. Dar revin eu :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire