marți, 18 decembrie 2012

Decembrie la doi ani

Dap, am o luna si ceva de campu muncii. M-am reobisnuit cu ritmul. Imi e cam greu cu sculatu dimi, dar ne adaptam. Nu imi mai e asa dor de ele in timpul zilei. Stiu ca ori sunt cu mamaie/bunica sau cu tati si ca le e bine.

Noutati noi noute ar cam fi. Enumar asa pe liniute organizat :)
- dorm in patul de copii mari domne..si mai nou tre zis poveste inainte de culcare. Dupa laptic deci punem sacii de dormit. Vin ele si il iau si zic tacu tacu. Mergem la patu de copii mari, Ili la perete, Mara la margine. Aud: mami mamii tau poete/adica mami stai sa zici poveste. Ma intind langa ele si citesc de pe telefon,cu voci si intonatie. Am descoperit ca imi si place. Citesc rar sa dureze mult :) Mai zicem si a doa poveste, facem mai mai..Mara protesteaza ca tre sa plec si incearca o figura cu marait si mami mami, incercand sa ma topeasca. Ma tiu tare :) 
Aj dormi eu cu ele..da somn nu va exista. Cel putin din partea mea. Si tre sa fiu fresh la 6.45 cand suna nenorocitu sa ma scuale din morti.


- Mara repeta si vorbeste din ce in ce mai bine, mica zice exclusiv dupa sorela. Dau daau se zice cand vin la cerseala de ceva,orce: pocala, manane, tuc (portocala, banane, suc) si mica zice si ea.Daca ii zicem noi sa repete nu vrea evident.

- seara cand ajung-in jur de 19 e asa frumos cand le vad ca se inveselesc, sar la mine in brate de nici nu am timp sa ma dezbrac. Ieri asa mult ne-am iubinizat, a stat Mara in matze matze la mine, sugea fingeru pe mine, zicea mey mey mami. Ilincina fugea pin casa tipand. S-a inveselit si Mara si au inceput sa zburdeze amandoo si eu ma faceam ca le prind. Mara tipa fericita am pins am pins :)

- mananca destul de bine singure. Orcum cum se pun la masa-de uameni umani isi iau regulamentar cucutitele din sertar. Deja a chelit de tot sertaru de lingurite, am ajuns sa le gasim peste tot prin casa. 

- le-am luat acuarele si pensule si am pictat de vro doo ori. MARE SUCCES! nu prea se pricep ele sa muaie pensula in apa si dupa in culoare,da zic culorile (Mara, Ica duar osu), si purcifica foile, mai varsa borcanu de apa. Am incercat si chestii de lipt pe o foaie, dar se oftica ca li se lipesc de manute.

- au dezvoltat un soi de obsesie pentru spalatu pe maini si pe dinti. Isi iau un scaunel se urca la chiuveta, si alta pe wc si zice pal pal dintii, minile! dau drumu la un firicel de apa si pun pasta periuta, le spal eu si deabia asteapta sa le dau periutele sa se pufeze singure. E jeale cand vreau sa incheiem. Am ajuns sa sting lumina si sa inchid apa ca sa se potoleasca.  Mersul la wc la mine e cu usa deschisa si cu cel putin una dupa fundu meu.

- cu olita nu exista progrese. Ili zice dupa caca si se doreste schimbata, sta cuminte. Mara : o intreb ai facut caca? nunu! verific si exista acolo unu evident. Tre convinsa: hai ca faci buba tre sa schimbam, copii mari fac la olita. Tu esti bebe sau copil mare? zice bebe! Evident e copil mare duar cand ii convine.

Maruta s-a facut asa de mamoasa si de dulce, sta in brate, imi face mai mai. Se vede ca are nevoie de mine. Ilincina ma pupa si ea, vine la iubire in brate da isi vede de treaba. 

E asa frumos seara cand le zic poveste,si le fac mai mai, le pup..Maruta zice mami mami tau, imi suarbe cuvintele.lli in seara asta nu a vrut poveste.IO dadeam din gura constiincios la poete si ea zicea nununuu.O deranja vocea vroia liniste domne. Ca si mine la somn tre sa am liniste si intuneric. Perna mica si perna mare. Si sa fac iepuras. Le-am aratat si lor cum se face puas: se ia coltu pernei intre degete si se trage.Mara deja face! 

- sunt la fel de mancacioase; Ili mai face figuri, azi nu a vrut spanac adus de mamae (f bun ca am bagat si io) i-a dat piure, Mara a servit. Daca isi pune vrunu din noi de mancare isi scot cucutitele si vin la farfurie sa scormone. Porciala naibii. Le mai dam iaurt sa pape singure cate un paharel mic si vad ca e din ce in ce mai nemizerie. Lucru care nu poa decat sa ne bucure.

- le-am luat si noi ghetute de iarna. Cate doo perechi de cetatean. Ca aveau numa chestii primite, intra apa in unele. Si astea luate sunt genialeee blanita, gri frumoase. Nu va zic ce parada modei au facut cu ele, nu mai vroiau sa le dea jos. Si a doua pereche de la lidl super cool,cu intarituri gen de montanist asa. Sunt cam maricele. Chestie buna intr-un sens ca le vor veni si la anu.
Evident a doua zi suna nasa ca am primit niste ghete si niste gecute. dap. De iarna si alea, f bune. Nelafelistice, but still sunt bune. Acu am de ales :)

- de Craciun o sa le lom doi bebe si as vrea si carut de pusica ca au o depresie de anu trecut care s-a stricat. Acu fonduri nu sunt de doo carute, duar de unu. Sa vedem dc lom. Si probabilc ceva dulciuri. Am luat din lidl si cartea puzzle dora si una puzzle cu ferma. Sa faca si ele chestii educative.

No cam atat...ziceam azi ca la 23 is in pat si a trecut juma de ora. Uf. Revin alta zi sper cu mai multe de zis.Salutari din gemenie deci :) Sarbatori frumoase. Sa nu mancati prea mult :D

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire