miercuri, 25 aprilie 2012

In parc cu Puficele pe final de aprilie. Descriere amanuntita

Ce noutati si activitati au mai fost peaici pe la noi:


- daca tot venii caldura, avem olite noi ca scaunu si de gura lu mum am inceput sa le punem la olita. Le explic ca acolo e pentru cisi si kk, deja suntem copii mari si nu mai facem in chiloti. Le pun dimi dupa somn si supt si dupamasa dupa somn. Asa o sa o tiu cred o perioada pana se obisnuiesc cu idea. 
Partea buna e ca stau pe ea. Dam drumu la desene, si stau ca oile.
Azi am servit si un shake tot pe olita. Erau atata de amuzante cum stateau cu ochii pe duk tv si sugeau aprig:)


- pentru ca a fost titicu cu noi acasa am zis sa servim alt parc. (de fapt io ma plicitisinizez de acelasi tot timpu si tre sa explorez se pare :)). Nu mai fusesem de ceva vreme in Parcu Vacaresti, Lumea Copiilor si am zis hai. O zi frumoasa, calda, parcu mai mult gol. Am ajuns in jur de 11, le-am lasat prima oara pe la podulete si fantani singure sa exploreze. Au descoperit caldarile alea mari cu apa curganda, si Mara a inceput sa dea cu mana in apa, sorela mai timid asa de obligatie a dat si ea. Marutei ii cam incepe sa ii Replaca apa! UrA! de doo bai nu mai tipa si zice fericita BAA! BAA! (adica baie-baie). Sta frumos in fundulet, face plici plici in apa, ce mai ca la carte! 


Dopu de Ilincuta nu prea sta, doar batz ca Nadia in picioare, in alerta totala. Tragedia incepe cand tre sa o udam pe cap, tipa, incepe frasuiala. Tre sa ne miscam repede de tot:))
Azi dupa mult timp le bagaram pe amandoo. Maruta statea in chilluire frumos, Ilincania in picioare nervoasa:))
Las ca vine ea vara si pun piscinica chiar la intrare in holisor. Baie maxima zilnic va fi:)


Asa, sa revenim la parc. Eu am fost cu Ili de serviciu. M-a urcat pe podurile alea, m-a coborat. Dupa ne-am dus ca fetele de mana sa ne lom inghe. Statea cuminte cat ceream eu acolo, pana cand a vazut ca e o treapta pana la tejghea. Si s-a apucat constiincios de urcat si coborat. Singura. Nu a cazut. Uraa..


Ne-am intors si o gasim pe Maruta tot cu mana pe fantana cu apa, isi gasise si o alta fetita cu care se uita la apa. Vin si eu cu Dopu meu, mai ii dadeam inghe sa dea cu limba, mai mergeam. Bunica fetitei ii zice lu Pufi: oh, ce seamana intre ele fetitele, parca sunt gemene! :))) Deci chiar sunt! si erau si imbracate diferit. E clar, sunt lafelistice domne.
A vazut si Mery inghe si a venit la mine sa linga si ea:)) I-am dat restu de inghe -mai era putina de tot pe batz. Taare fericinizata a fost, de zile mari! 


Am schimbat locu de mers, imbarcat in carut pan la locu cel mare de joaca. Unde nu mai fusesem niciodata. Sunt fuarte cul locurile astea de joaca din zilele de azi! pai can eram io mica doar leagane si topogane de fier, cateva depresii de balansoare dinalea, era bataie pe ele. Ce mocheta pe jos? ce chestii de catzarat, scari, perete de alpinizm? N-ai sa vezi..Nisip pe jos, fiare deobicei rupte si uzate. Imi aduc aminte ca imi placea mul la barcutele din Cismigiu..era meserie maxima! 


Maamaa..cand a vazut dopu meu ce de chestii cool, multe si diverse! si SCARILE! treptele de la topogan..Era pana si unu mic pt bebelusi! si TREI leagane de bebei - gen chilot. A reusit Bebelinca sa se urce ea singura pe treptele alea si sa se dea pe topo! ca un copil mare!


Mara in schimb nu a fost atata de atomica. A cercetat atent bancutele care aveau margini figuri de iepure, broaste si alte aminale. S-a plimbat frumos, nu s-a catzarat..Taticu era fericit nu gluma! 


Emana mocheta aia o calduraaa! era si neagra. Simteam ca ma ard talpile de la pantofi. Cald frate.


La intors au reusit sa termine in masina toata apa din canita, am mai pus si restu din sticla mea, a supt-o la marea disperare Mara pe toata. A plans, s-a inrosit..Ne-am oprit la trei cosciuge (sunt niste 3 magazine de mancare dupa unu cu pompe funebre..) ca sa iau una alta. Si le-am luat si lor un tedi la cutiuta cu paiu. Au supt fericite pana acasa. Incepusera sa si intoarca cutia doar doar o curge. Si a curs. Pe haine, bluza..putin pe scaunu de masina. 


Acasa le-am parcat doar in body pe perne la desene lasandu-le cu cate-o canita de apa..Ce mai, chilluire maxima! Sa o fi vazut pe Ilincuta cum statea pe spate asa trantita, nu misca!


Azi am preparat la pranz magaliga, ca nu aveam papa. Sunt mari mamaligare puficele. A, si am decis sa mut locu mesii in bucatarie. In holisor am intins scaunele (ca in bucataria propriuzisa tronurile de scaune nu intra), si tragem un scaun de om uman si servim masa. Ca de can le dau sa pape singure cate un castronas mic va dati seama cata purcire se face..


Si asa s-a incheiat o zi frumoasa si calda. Dar maine e alta. Alt parc! sa vedem care..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire