marți, 23 iulie 2013

Cu Puficele la munte

Iaca dragii mosului ca a venit vremea sa evadam cu puficele nitel din peisajul urban. Si bine am facut. Taare imi era dor de nitica padure, un colt de stanca, niste cer albastru. Si am primit mai mult decat ma asteptam: un loc primitor, fericirea lor, urcat, miros de fan, zmeura si fragi :)

Au fost relativ cumintele in masina, Mara mai zicea 'veau a munte mami', repetitiv. Cu cateva opriri de pipi, facut ambele la benzinarie, au si bagat un nanic. Can sa ajungem noi da astia cu pluaie. M-am depresat..ce puii mei, ajung io si pac ploo. Hai, pe bune acuma?! si marunt. Uof. Si mi se parea si asa inghesuit totu, curtea and all.. 

Am descoperit intre timp camera si fetele ziceau: aici nu e casa noasta mami, suntem a munte! Au venit si ceilalti copii si s-au apucat de o jucarinizare maxima, de nu am mai stiut de ele. Le-am mai chemat doar la gratar, au ciugulinizat niste pui. Apoi a aparut (la fix) un caine cainesc. Au inceput sa ii dea uase si ce mai ramasese, super incantate ca ala baga ca disperatu (de cand nu o mai fi mancat el..).

Se face si seara, Mara zice veau sus a camela mami! Pei ce te pui cu ea? stateam la et 1 si le-am zis sa nu urce singure scarile ca mi se pareau alpinistice. Aiurea..evident ca au urcat si dupa radeau: uite mami am ulcat singula! 

Facut baita in cadita de dus, pufat la desene si in pepe. Si pe la 22 zice Mara: acuma cucam mami,tinge becu. Si ecoul ei Ilincina:cucam mamiii! tingeee! tacem nani! Am avut un pat pliant de om uman si l-am lipit de perete, mai ramanea nitel spatiu intre patu mare si al lor. S-au jucat de-a podu: una se punea cu picioarele pe un pat si cu capu pe altu si aialanta trecea pe dedeubt. Podul se strica imediat pt ca se gadila :) 

Imi place asa mult sa vad ca incep sa se joace intre ele. Nu mai vorbim de certuri..Mara dadea indicatii: tai asa Ilinca! nu asa! si aia intreaba: Asaa? NUUU! Asaaa? Nu Ilinca, asaa! pana nimere Ilincina pozitiunea.

Deci pe la 22 am pus de nani, ca deh nu mai eram nici io in stare de nimica, am cazut ca piatra. Daddy s-a mai dus pe jos, da a venit repede. Era un frig afara seara..brrr! 

Au adormit si ele dupa ce le-am povestit ca mergem maine in excursie sa urcam, sa ajungem pe munte! incantare maxima.

Dimi am avut mic dejun luat, dar lor inainte le-am dat niste lapte cu cereale. Dupa au venit si le-am dat si branze de stana, oo galbene. "dau ou, mami" zice Ilincina. Apoi gata hai in marea escursie! Mers cu nuti mai departe asa, si da-i si urca pe un drumeag forestier, cat am putut si noi. Am parcat pe varfulete, pufele erau obosite, au inceput sa se pufeze pe iarba, bagat un covrigel ca si combustibil, coborat prin alta parte. Se mai impedicau da le ridicam, noroc ca erau de mana.S-au mai si rostogolit da noroc cu iarba cea muale.

Oh imi era asa de door! Parca o parte din mine lipsea si nu eram eu. Asa de bine e sa traiesti! sa simti iarba, vantul, sa vad prin ochii lor experienta muntelui pentru prima oara! sa vezi stele de adevaratelea, sa respiri aer curat si rece! 

Sa nu va zic de tufele de zmeura..de prima zi am mers la o plimbare. Evident aveam mancarici in talpi si nu puteam sa stau la penziune si da-i si streseaza-i pe toti sa mergem.  Can vedeam tufisu deveneam urs: ma bagam cu totu pt ca nu ma puteam abtine. De jos auzeam: veau meula mami! dau meula (Ica) mami! veau multaaa! de unde multa mami..cata e va dau. Niste depresii de bobitze, dar cuapta si asa de parfumata! Am mai luat io din piata (da, nu ma pot abtine..) da asta montanista nu se compara. 

Iar in escursia de zi am gasit si FRAGI! iar am intrat in modul urs, si culegeam ce prindeam. Dadeam la pui, ca deh asa imi vine prima oara. Eu am prins vro doo depresii.

Acasa am incercat o naniceala, dar degeaba. Au descoperit ca se pot baga in dulap si de acolo cica sa ma sperie. Si se bagau amandoo si da-i cu chiote si tipete! Tati era jos in curte si auzea tot. Mie mi s-a rupt asa filmu pe alocuri intre 3-5 min, dar nu mai mult. Cum naibii sa adorm?! Dupamasa pe la 17 am decis gata cu operatia nani, am declarat-o un esec. Imbracat cainii de munte seara si facut rucsac de plecare, in alta parte de acu.Mers cu nuti pe drum forestier..Ma uit in spate PAC! odoarele adormisera. Simultan si gemenistic, imagine in oglinda. Asa ceva! tradare! am mai mers nitel pe drumu ala si am vazut muntii sufletului meu: Craiul! Am oprit si ne-am pus amandoi pe o movila si ne uitam perdut in zare. Mancariciul a revenit, ma duc pe la tufise, ma bag nitel in padure-nimica nici o prada. Uf. Ne bagam in masina, hai inapoi. Trecura cam 45-50 min se trezeste Mara. Parcam la parau hai afara la aruncat cu petre in apa. Pitica face cisi pe ea. De frig cred. Apucasem sa culeg si niste menta sa am de uscat. Loat Ilincina in bate sa nu imi ude si scaunu de masina. Ajuns acasa, schimbat. Spalat mai multe randuri de chiloti. Deoarece fetele mele dupa ce au mancat la pranz pui la gratar au bagat si porumb. Si pepene galben. Mult. Si cereau la litza cand una cand alta. Daia ziceam ca mi s-a rupt filmul cu somnu doar putin. Foarte putin. Cum naibii sa dormi in chiote, lumina, si eternul: pipi mami, pipiii! Scuali, pune fata la litza, asteapta sa se termine productia; arunca sterge..etc.

Acasa gasit solutie de haine, pus vestele de fis. Ale mele au vazut ca fiul proprietarei are un cutzi mic si pufos. Asta s-a apucat sa le fugare pe ale mele, sa le prinda cu dintii, ele se ascundeau la mine la leagan. Da il si fugareau ele: giucam a pinselea mami! cu catelu mic! e mic mic mami! E asa haios sa le aud vorbind. Nu pot crede ca ajung sa ma inteleg cu ele. Piticenia le mai stalceste, da sorela intotdeauna stie ce vrea. Ii traduce lu taticu :) Zice asta: ce vrea ma? La care Mara: Ilinca vea mal! zice ca vea mal tati!
Lesini de ras..gemenia vorbeste. Sa imi caut dopuri deci.

So, am ajuns inapoi azi pe la 15.30; am descoperit dintr-o greseala a mea si autostrada noo. Era sens giratoriu stanga Bucuresti, dreapta scria tot Bucuresti. Pufescul stresat unde unde sa o iau?? io stresata - pag dreapta, acuma dreapta!! si bingo iesiram ff cul la centura si apoi pe str Biruintei si pac la pantilimon cartierul apropiat mult iubit. Cool sau cie? 

Cainilinele mai zic dau la munte mami! sunt rupte si se pufeaza cu fingeru in gura. Azi cre ca evadez sa dorm la ele.Sa nu ma mai sforaie si pe mine niminea. Merit cred dupa doo nopti de: taci! hai ma! ia apa! pac ghiont! Lasa-ma in pace! 

So cam asta fuse escursia. Taare aj mai vrea inca una :) De vro luna asa sa ma plictisesc. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire