miercuri, 18 septembrie 2013

Pufice la gradinita 2 ani si 10 luni



Iata ca a venit vremea si la noi. Am avut emotii cu vro saptamana inainte, incepusem sa visez noaptea: ca daca urla pe acolo? cum o sa se integreze? daca se imbolnave des? daca le bate vrunu? daca nu asculta? cum o sa faca ele cisi.

Ne-am vazut jos cu baietii si am pornit-o cu gemenia spre autobuz.Doo mame doi tati emotionati, cu flori si cu cate doi pui fericiti. Deocamdata.

Ajungem sus la clasa noastra. II schimbam repede si deja ochisem cativa de plangeau in barba asa incet. Deschid usa, vro 5 urlatori, si duamna tinand de usa, cand de altu ca sa nu evadeze. Gruazniic saracii de ei..plangeau dupa mami. Dam bunaziua, si le zic fetelor hai intrati! pac tuleo pe usa.Si baietii dupa ele. NU au plans! stateam dupa tranzniti in fata usii inchise sperand sa auzim, sa banuim ce e inauntru.

Plecaram impreuna in piata si ne simteam asa eliberati..dar fara rost in acelasi timp. Ajunsa acasa ma simteam asa golita. Prea liniste. Nu trage nimeni de mine? Ooof. Ma apuc de mancare.Bag si o masina, asa de plictiseala am gasit ce sa fac.Bag si cateva seriale. Pufi duarme. Ce viatzaaa.

La intors Mara nu vroia sa mai vina..ca ea vrea la gadinita nu acasa. A doua zi deabia le schimbam ca au si fugit in clasa. Numaru de plangareti se reduce insa.

Imi povestesc despre cum e la gradi: ca au facut nani, au si pepa, au mancat la masa.Ca Ica i-a facut buba lu Lales si Lales a plans dupa mama lui.La episodu luat-ne da doamna gustarea croisant, struguri si cornu cu laptele. Hraparetele mele vad si imi iau croisantu din mana.

Doamna mentioneaza ceva de genul "da mananca, doamna.."..La care eu: sper ca doar din farfuria lor. M-a intrebat daca poa sa le separe la nani (ca Ica face prostii, sta cu picioarele pe pereti, deastea, i-am zis sa faca cum crede mai bine, dar daca are scandal sa le puie impreuna. Din poze reiese ca dorm impreuna cu paturile alaturate. Azi cica nu a dormit una. Nu stim care, ca inca le incurca.(desi ii zisei ca aia zlaba e Pitica, si le-a pus si ecuson. Orcum din prima zi ne-a spus ca gata acum stiu care sunt (adica alea doo le-a locat catre noi doi). 

Ieri au si desenat si le-a afisat cu numele la panou. Niste mazgaleli absolut deosebite. Dungi si linii curbe. Cica i-a pus si la tabla sa deseneze cu creta. Din pozele vazute reiese ca a iesit mare distractie.

Mara ieri a turuit incontinuu. Despre orce. Nu stu ce o fi avut..de fericire, de bucurie. si coerent asa.

Imi place tare mult de educatoare; prima impresie a fost ca e severa asa si ca cere multe..Dar imi place cum se poarta cu ei,se  tine tare. Si ei se pare ca o plac. Am intrebat daca doamna bate copii? a zis ca nu. Iti place de doamna: daaa! mai vrei la gradinita? daaa! 

Cu sculatu dimi credeam ca va fi naspa rau..da vad ca e ok. Mi-am pus ceasu la 6-50 sa prind si eu ceva o cafea, sa apuc sa ma spal..aiurea la 6 55 deschisera usea si au scapat (ieri). Azi am iesit, mi-am facut treaba si le-am trezit pe la 7.10 - Buna dimineata, e o zi minunata, mergem la gradinita! s-au despatucinizat si ele incet asa, fara urlet..Spalat pe dinti si pac imbracat.Eu una el una ca azi trebuia sa plec repede ca s-a terminat vacutza. Le-a dus el si cica nu mai aveau rabdare sa intre. Duamna pusese o masuta in fata usii sa nu scape plangaretii si erau stresate ca nu puteau intra.

Am intrebat si ieri: a plans Ilinca (pe Mara) si imi zicea a pans Ilinca la baie, a periat de bomasina. Colect! coroborat si cu ce zisese doamna-ca am intrebat daca au plans dupa mine: aa, putin una din ele (nu stie care) ca s-a speriat la baie de bormasina. 

Nu ma asteptam sa fie asa de bine..aveam emotii dar se pare ca mi-au depasit asteptarile. Si cascavalistice de alfel. Am decartat rapid 5 mil (plata hrana pe luna sept si o particica din fondu clasii pe an care e 250 de cetatean.Fara reducere ca se iau materiale si le folosesc fiecare nu in cuplu.Da ne descurcam noi.

Sunt incantata si de lapticu si cornu dat. si ele la fel :) Ieri au supt laptele pe drum.Dupa cereau strugurii..Request denied binenteles ..ca sa nu dam in altele.

Observez in seara asta oaresce muci depresivi. And so it begins. Ce naibii, riscurile gradinitzariei. Sa ne tie tot asa, Doamne ajuta de fara muci si altele mai grave. Si sa le placa in continuare.

1 comentarii:

Blogger Andrei I. a spus...

haaaa... aia cu mananca doamnna a fost mortala :)

18 septembrie 2013 la 23:23  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire