luni, 31 octombrie 2011

POVESTEA NASTERII PUFICELOR - scrisa pe 21.11

Iata-ma ajunsa pe 4 nov, la 35saptamani. Dupa o saptamana de stat acasa imi venea randul sa merg joi la control la dr. Aveam un feeling ca e mai bine sa luam bagaju de spital pentru mine sa il tinem in porbagaj, asa sa fie.La dr imi face monitorizare, ma pune pe masa si ma intreaba si cum mai e tensiunea.Dupa ce doua saptamani in spital fusese 12-13, acasa desi nu am stat decat in pat si pe canapea si dus la baie era mare: 15-16. I-am zis doctoritei. Si a zis sa facem niste analize la urgenta si daca ies ok ma lasa acasa daca nu..internare.

Evident nu au iesit bine, m-a internat.Am cerut sa ma duca la salonu unde aveam deja cunostinte; m-am instalat. Am inceput sa pove cu fetele una alta sa recuperam.Si ma obisnuisem cu idea ca voi sta cateva saptamani bune. 

Era oribil cu burta, sa ma dau jos din pat, sa ma intorc de pe o parte pe alta, sa merg la baie atat de des..

Dr mi-a zis sa strang urina pt ca a doua zi sa putem face analiza de proteinuree. Am baut cam 2.5L si am eliminat putin peste 1.5L. Deci era clar, retineam apa, si plus culoarea era un portocaliu maroniu oribil.Nu iese bine analiza dupa cum era de asteptat a doua zi pe 5. Noaptea incepusem sa pierd si din dop-o secretie albicioasa asa si gelatinoasa. La un moment dat si un mic cheag de sange. Intr-un fel ma bucuram ca mai am putin si imi ziceam gata nu ma mai tine dr mult si ma opereaza. 

Pe 5 imi face o eco mai lunguta asa, cu masuratori si imi zice ca ea crede ca mai am cateva zile dupa cum ma vede. Se face seara si ma ia cu scarpinici-merg pe scari de la et 4 la 5 sa le vad pe Olguta si pe Miruna cu o colega de salon care avea si ea prietene la et.5. Ajung la Olguta, povestim ceva timp pana cand colega de salon suna la Olguta si ii zice sa ma trimita urgent jos ca dr vrea sa ma vada.

Ma ia cu toate panicile, ca ce o vrea aia? ma pune iar pe masa, dar un control dinala dureros frate..de dupa juma de ora imi curgea sange. Imi ia analize de urgenta spunandu-mi ca vor a doua zis dimi sa ma bage la sala. Mie inca nu imi venea sa cred. Imi mai fac un antibiotic, apoi iar dexa si clexane-ul in loc de ora 21 cand am eu la 18. Imi zice sa mananc usor seara si dupa 2 sa nu beau nimic.

Anunt pe Pufi, nu ne vine sa credem la nici unu ca pe 6 vom cunoaste Puficele..I-am zis sa nu zica la nimeni ca nu e sigur inca..ce credeti ca face-anunta tot familionu si al lui si al meu. Si evident ma suna unii, si altii..Eu cu emotii toata nu as fi vrut sa aud pe nimeni, decat pe el. Inchei repede telefoanele spunandu-le ca ii sun daca e sa fie sigur.

Vine si noaptea dintre 5 si 6. Nu va spun de cate ori am fost la baie (desi nu mai bausem apa); si ce somn lipsa si cate icnete trageam sa ma intorc de pe o parte pe alta.. 

Se face si dimineata, merg repede sa ma spal putin pe dinti pe fata ca sa fiu totusi umanizata. Pac ma cheama la monitor jos in sala de post op cezariene. Vin acolo asistenta cica:jos chilotii. Eu : pai cum pt monitor? Ca deasta am fost trimisa. Ma inteleg cu ea si totusi nu ma dezbrac. Face monitorizarea, Puficele sunt bine. Eram plecata doar cu papucii, telefonu si halatu. Nimic din pastile sau dosar de analize.Ma iau asistentele dupa ca hai luam sange pentru analizele dinainte de cezariana. Vine si anestezista sa ma intrebe ce anestezie vreau (eu nu aveam bani sa ii dau..)..Totu se cam precipita si ma ia cu teama. Incerc sa ma linistesc. Imi dau pat la post op si pac ma duc la sala. Ma branuleaza cu o dinaia ca de cal de lunga..m-a durut. Apoi pt rahie au reusit sa ma intepe de doua ori. Prinde si anestezia, toti erau deja echipati, dr mea povesteste despre problemele sarcinii mele prin jur. Incep ei sa taie si vad in geam cum iese Mara. O da repede la neonato, apoii se apuca sa o caute pe Ilinca - ea era transversala. Mai era un sef de sectie in sala care se apuca sa urle: "acum acum, intoarceti-o, trageti afara acum!" Va dati seama ca m-a luat cu frica da? A iesit si Ilinca se aud oracaieli. Parca eram pe alta lume si nu realizam ca Puficele mele atat de asteptate tocmai venisera pe lume. Asteptam sa mi le aduca sa le vad putin..Mai trece ceva timp si mi le aduce invelite amandoua impreuna si sarmalizate. Nici kiss nu le-am dat, nu prea le-am vazut nici bine din pozitia aia. Au venit pe lume la 10.40 Mara si respectiv 10.41 Ilinca.

Dupa aia incepe sa dureze operatia si imi amintesc ca tot rugam asistenele sa ma scarpine la nas, sa imi scoata ochelarii..dinastea. Vine si momentul dusului la salon, ne intalnim pe hol cu mama si fratimiu si Pufi care ma pupa. 

Dupa incepe lunga recuperare- de pe la 12 sambata pana cam aceiasi ora Duminica. IMi amintesc de setea cumplita care o aveam , de gheata de pe burta cum ma durea ca era grea..Nu vedeam de noptiera pe colegele de pat, doar TV era aprins pe Realitatea si aratau obsesiv cu Paunescu mort. 

Imi amintesc dupa vreo trei ore ca mi-au adus o Pufica-Mara cred ca era, si mi-au pus-o la san, a fost un moment tare frumos, sa vad cum suge desi nu aveam decat o picatura de colostru..Si era asa frumoasa, si avea obrajori grasuti..Apoi a venit Ilinca-micutza de tot si atat de delicata..Ea nu prea stia sa suga, dar statea la sanul meu si dormea.

Azi am facut 2 saptamani, plangem doar de foame sau de pampers plin si cand dormim suntem niste ingerasi. Nu pot uita in povestea asta pe dr mea, un om deosebit care mi-a urmarit sarcina excelent, uneori ma gandeam ca prea in amanunt; dat toate investigatiile au avut motive-mi-a descoperit trombofilia indusa de sarcina, HTA, tahicardia si totusi m-a dus cu sarcina mai departe. Cat am fost internata m-a vazut zilnic, cu eco, trimis la monitor, analize in spital, uneori preventiv. Rezultatul insa a meritat: am doua fetite sanatoase si frumoase.

1 comentarii:

Blogger Adina a spus...

Raluca draga mea, sa fiti mereu fericiti alaturi de fetitele voastre si sa va aduca numai bucurii. Va pup dulce. Adina

6 noiembrie 2011 la 12:24  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire