joi, 16 februarie 2012

O zi de februarie, avem 15 lunite

Cucul buna blogule!


Azi o zi plina de evenimente:


L-am chemat pe Andrei sa ma ajute cu ele sa iesim la 12 cu carutu. Pe zapezile astea e greeu rau de tras sau impins. Si asa am mers aici in parcare. Au mers ele frumos, vroiau doar pe urmele de pe alee de la masini, si normal faceau buf. Mereu. Da nu se suparau. Numa ca nu se puteau ridica singure de ce camuflate erau in fashuri. 


Ne-am jucat cu un catzel din zona, era maroniu si de statura medie, si tare bland ! le-am aratat la fete cum sa il mangaie sa ii faca mai mai, dupa ce l-au mangaiat-pline de curaj, cainilinu a capatat incredere si le-a lins, si se baga pe sub manutele lor! Vaai e asa frumos sa vezi catei si copii impreuna! au asa o puritate extraordinara! Radeau Marutele si Ilincutele maxim maxim!!


Pe final Ili s-a pus pe urlat, cu tipete dinalea grave, de iti fac stresu sa urce in urcare de zici ce-i asta. Si eu doar trageam de carut ca de impins nu mergea pe zapezile alea! Ce puteam sa ii fac..? Ca nu aveam cum sa si trag carutu cu o pufica si pe una sa o tiu in brate. 


Ne vazusem inainte si cu doo dne cu copii lor singulari, si parca le citeam gandurile: "Vai ce urla copilasu, vai e greu rau cu doi, saraca de ea!"


Ajunsa acasa, ca nici in lift sau in bloc nu a incetat, eram aproape scoasa din mintile capului. Am luat-o din carut, dezbracat urgent si am pus-o in tarc. Aprins tv pe desene, ca si in brate urla si i-am zis tare: Acum ai sa te linistesti Ilinca! Gata! Eh ca nu va zic ca Ilincania a tacut? cu sughituri asa gata s-a calmat. Ce a avut nu stu..ca frig nu era afara, de lovit nu s-a lovit, iritata la fundulet nu era..


Saraca Maruta, in carut pe drum tot o mangaia pe cap, doar doar s-o calma fiara! Nimic! E blanda si bunaaa Maruta mea! 


Ah sa nu uit:
Ieri tot se aseza Mara pe jos in bucatarie si pt ca e rece gresia nu ii dau voie. I-am zis Mara te rog sa te ridici acum! sus! Daca nu te ridici, te pun la coltu de pedeapsa. Nu s-a ridicat. Am zis iar : treci la coltu de pedeapsa! acum! S-a dus spasita la coooltz!!! Mica ce credeti ca a facut? s-a dus dupa ea. S-a asezat langa ea in solidaritate. This is only the beginning..




Booon. trece masa de pranz, si pt ca se cam pufau am zis hai la nani. Pun Ilinca la geam in patu mai inalt - pt ca stiti povestea cu Maruta Alpinista. Paras incinta ca de obicei. Trece o vreme, cam o ora, liniste si pace. Merg la baie si aud zgomote..Ma uit pe gaura cheii: Mara pe burta in pat dormea. Dar se auzeau zgomote, mers si bodoganeli. Cand colo, ce sa vezi, cine apare in cadru?? Ilincuta Budincuta! mergea prin camera cu un purcel de plastic in mana si vorbea pe limba ei..A descoperit si ea cum sa se dea jos din pat. S-a alpinizat!

A, si cireasa de pe tort, a fost ca dupa o vreme nu se mai auzea zgomot! tresar ingrijorata, merg sa verific pe gaura cheii nu se vedea si nu se auzea nimic. Dau sa intru incet: Ilinca dormea pe burta cu fundu-n sus langa un ursulet. PE JOS! Nu avea nici o treaba..Am iesit repede de frica sa nu se scoale si Maruta. In vro juma de ora a inceput sa latre si m-am dus degraba la ele.


Asta seara am pus Maruta la geam - si pe noptiera si pe jos perne si patura groasa, macar DACA se da, sa se dea pe moale..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire