miercuri, 28 martie 2012

Meniu de pranz in Pufarie

Ieri am prestat un fel, azi alt fel. Normal le faceam pe ambele intr-o zi da om sunt si mai obosesc si eu pe langa mers afara, si grija lor. 


Asa-ieri am facut un fel de strutocamila: gratin de legume putin alfel
- 1 morcov ras
- 1 dovlecel ras
- 1 ceapa tocata mic
- 3buc usturoi tot mic
- conopida-cam jumatate dintr-una babana desfacuta in buchetele si aburita
- sos bechamel (1ling faina, putintel unt si 200lapte)
- branza rasa cateva linguri (aveam nitica telemea si cascaval)
- 1 ou depresiv
- o cescuta iaurt


Legumele le-am pus pe foc mic, cu putina apa sa se inabuse pana s-au fiert si a scazut toata apa.


Amestecat la final legumele fierte cu cono si cu sosu bechamel+branza rasa. Deasupra punem oul amestecat cu iaurt. Dam la cuptor sa prinda o crusta frumoasa.


Au spart ratzele azi, si a iesit destul de multa, mai am pt DOUA dati! 


Al doilea fel e la cuptor fix acu. E cu carne de vita fiarta inainte in doua ape. Cam putina, era o felie de pulpa de manzat, mica mica, cre ca max 200avea. Ce o mai ramane din ea dupa fiert.
Ca legume:
- 1 morcov
- 5ciuperci
- telina o felie mica
- 1 dovlecel
- 2 cepe


LEgumele la fel le-am facut cu pufatoru (in afara de dovlecel pe care l-am taiat cuburi). Calim ceapa putin, adaugam albitura cu morcovu, pus putina apa calda, se mai fierb, adaug ciup si dovle. Las acoperit pe foc mic sa se inabuse sa fiarba bine. 


La final am adaugat carnita peste legume si am dat la cupt. Deabia ce am gustat si e o chestie dulceaga! miam! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire